uubloggen Universell utforming og utdanning - et godt sted å starte

19. jun 2018

Jobber du i skole- og utdanningssektoren med publisering av innhold på nettsider? Da må du sørge for at innholdet er universelt utformet. I denne bloggen har vi samlet litt av vårt veiledningsstoff for å hjelpe deg i gang.

I år er din sektor blitt inkludert i regelverket som setter krav til universell utforming av nettsider og apper. Det kan være mye å sette seg inn i og mange spørsmål om akkurat hvordan man skal gå fram for å imøtekomme kravene.

Derfor ønsker vi i tilsynet for universell utforming av ikt å samle godt introduksjonsstoff for deg om fagområdet universell utforming.

Intro til universell utforming

Vi begynner med en kjapp intro til universell utforming. Her ser du en rask to-minutters video, hvorfor universell utforming er viktig og hvem brukerne er.

Hvordan jobbe med universell utforming?

Etterpå anbefaler vi deg å se på sidene våre som heter "Hvordan jobbe med universell utforming?". Her finner du blant annet

  • e-læring - et gratis, nettbasert kurs om universell utforming av nettinnhold
  • enkle tester for å sjekke om din nettside er universelt utformet
  • en liste over redaktørens ansvar
  • sosiale medium og universell utforming

Forslag til løsning

Videre kan du se gjennom våre løsningsforslag for nettsider. Her får du tips og triks for hvordan du gjør innhold du publiserer tilgjengelig for alle. Vi har veiledninger innen blant annet

Test med tilsynets metode

Helt til sist, om du virkelig vil teste ut og sikre innhold på dine digitale tjenester kan du bruke våre testprosedyrer for nettsteder for å se om du møter kriteriene tilsynet stiller til tilgjengelig webinnhold.

Send innspill

Vi jobber kontinuerlig for å forbedre informasjonen vi tilbyr og problemstillinger vi kan adressere. Finner du fortsatt ikke svar på spørsmål du sitter inne med? Send oss en mail på post@uutilsynet.no med spørsmål, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan!

Bilde av Sindre Säfvenbom, tekstforfatter

Sindre Säfvenbom

Sindre Säfvenbom er utdannet med mastergrad innen universell utforming av ikt og har arbeidet som teknolog for tilsynet.

Kommenter

Felt merket med en rød stjerne (*) er obligatoriske.

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.